img_4235 

Kristy Dequero
In 2010 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in de vrije vestiging en binnen het ZMLK-onderwijs. Na zes jaar in loondienst te zijn geweest, ben ik sinds augustus 2016 samen met Wopke eigenaar van Kinderlogopedie Amsterdam. Met plezier ontvang ik hier kinderen en hun ouders voor logopedische behandeling. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van de volgende stoornissen:

- Articulatiestoornissen
- Taalstoornissen
- Spraak-taal-communicatieproblemen bij kinderen met Downsyndroom en autisme
- Spraak- taal- communicatieproblemen bij kinderen met een ontwikkelingsachterstand

Ik ben lid van de NVLF en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor Paramedici.

Wopke van Akkeren
Met ruim 25 jaar ervaring geniet ik nog steeds van het geven van logopedische behandeling aan kinderen en het begeleiden van ouders in het stimuleren van de communicatieve ontwikkeling van hun kinderen. Na 25 jaar mede-eigenaar te zijn geweest van een grote praktijk besloot ik in 2016 terug te willen gaan naar de basis van het vak: het behandelen van baby's en kinderen met diverse logopedische problematiek. Samen met Kristy run ik sindsdien deze kleine gespecialiseerde praktijk. Ik werk deels op de praktijklocatie Amsterdam Zuid en daarnaast geef ik behandelingen bij de baby's en kinderen thuis, op indicatie van de verwijzer. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van de volgende stoornissen:

- Preverbale logopedie bij kinderen met voedingsproblemen met diverse oorzaken, zoals reflux, hartafwijking, chromosomale afwijking, cerebrale parese (zie uitleg voedingsproblemen)
- Communicatieve ontwikkeling stimuleren van kinderen met Downsyndroom
- Behandeling van kinderen met ontwikkelingsachterstand met diverse chromosomale afwijking, waaronder 22q11, prader Willy, Pierre Robin of zonder aanwijsbare oorzaak
- Schisis behandeling bij kinderen
- Prompt therapie bij kinderen met ernstige articulatiestoornissen
- Sensorische Integratie therapie bij kinderen met een stoornis in de prikkelverwerking, gericht op verbeteren van taal en spraak
- Ouderbegeleiding van kinderen met ernstige communicatieve problemen

Verder geef ik gebaren workshops aan ouders, scholen of leidsters van dagverblijven. Daarnaast geef ik les aan logopedistes, die zich verder willen verdiepen in het behandelen van kinderen met Downsyndroom. Ik ben ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici en lid van de NVLF. Eveneens sta ik ingeschreven in het registers preverbale logopedie van de NVLF.

Annelies Hes
Sinds februari 2019 ben ik, Annelies Hes, naar volle tevredenheid als ZZPer werkzaam voor Kinderlogopedie Amsterdam. Ik werk al 35 jaar als Logopedist, et nog steeds evenveel passie voor de behandeling van jonge kinderen als toen ik in 1985 afstudeerde. Zelf ben ik moeder van een dochter van ruim 23 en een zoon van 22 jaar.
Ik heb 31 jaar mijn eigen praktijk gehad in Amsterdam Nieuw West. Bij Kinderlogopedie Amsterdam wijd ik mij weer geheel aan de vakinhoud, en richt ik mij niet meer op praktijkvoering. Ik behandel (zeer) jonge kinderen van 0-6 jaar, met een vermoedelijke Taalontwikkelingsstoornis en (vermoeden van) een Autisme Spectrum Stoornis. Ik heb hiervoor verschillende opleidingen gedaan; zo ben ik behalve Logopedist ook Video Interactie Begeleider, Floorplayer, Sensorische Informatie Verwerkingstherapeut en trainer van het Hanen Ouderprogramma. Tevens ben ik preverbaal logopedist wat betekent dat ik kindjes van 0 tot 2,5 à 3 jaar met voedingsproblematiek behandel. Ik behandel heel jonge kindjes aan huis in het gezin, waarbij ik de ouders coach. Ik kijk holistisch naar kinderen en geef sinds 7 jaar wekelijks combibehandelingen samen met een Kinderfysiotherapeut. Samen met collega Renée Kwakkel geef ik het Hanen Ouderprogramma It Takes Two to Talk, aan ouders van kinderen met vertraagde taalontwikkeling met of zonder bijkomende stoornis of syndroom. Ik werk maandag t/m woensdag voor Kinderlogopedie Amsterdam. Op donderdag en vrijdag werk ik als doktersassistente in een huisartsenpraktijk. Werk waar ik ook zeer van geniet; een nieuwe stap die ik 2,5 jaar geleden heb gezet.

Patricia van Drecht
Ik ben in 1990 afgestudeerd aan de opleiding logopedie in Amsterdam. Vanaf 1990 heb ik samen met collega's een logopediepraktijk gehad in Amsterdam  Nieuw-West waar wij voornamelijk jonge kinderen met spraak-/taalproblemen in behandeling hadden, die opgroeien in een meertalige omgeving. Na al die jaren wilde ik het wat rustiger aan gaan doen en ben ik gestopt als mede-eigenaar van de praktijk. Het werk met jonge kinderen met communicatieproblemen en hun ouders blijft echter te leuk om zomaar helemaal te stoppen. Sinds januari 2019 werk ik op de maandag bij Kinderlogopedie-Amsterdam. Het begeleiden van (jonge) kinderen met spraak-/taalproblemen en hun ouders is ongelooflijk leuk. Het is mooi om te zien hoe kinderen groeien als zij meer taal/communicatie tot hun beschikking hebben. Uiteraard sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Logopedie.

Stephanie Rudelsheim
Sinds 2016 ben ik werkzaam als kinderlogopedist. Tijdens de logopedie-opleiding heb ik een premaster Toegepaste Taalwetenschappen gevolgd en tijdens mijn werk als logopedist deed ik de HBO-Master Special Educational Needs (deze opleiding verdiept zich in hoe kinderen met communicatieproblemen zo goed mogelijk kunnen meedraaien in het Nederlandse onderwijssysteem). Naast mijn werk als logopedist, ben ik sensorisch integratietherapeut en werk ik met kinderen (vaak met ernstige gedragsproblemen) aan de prikkelverwerking. Ik ben tevens gespecialiseerd in oro-myofunctionele therapie (OMFT). Aan het begin van mijn carrière werkte ik namens logopediepraktijken op de poli van een kinderziekenhuis en binnen een autismecentrum. Hierna heb ik een twee jaar als logopedist bij de dolfijntherapie op Curaçao gewerkt en een paar maanden op Aruba namens Micky's Foundation. Sinds oktober 2020 werk ik als ZZP'er voor Kinderlogopedie Amsterdam. Naast deze werkzaamheden werk ik als Ondersteunend Communicatie-behandelaar voor Stichting Milo. Uiteraard sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Natasha Pineda van 't Hek
In 2021 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Groningen. Daarnaast heb ik daar ook mijn master neurolinguistiek afgerond. Sinds april 2021 werk ik met veel plezier bij kinderlogopedie Amsterdam, waar ik als allround logopedist kinderen behandel in de leeftijd van 2 tot 12. Plezier in communicatie staat in mijn behandeling voorop. Inmiddels heb ik ook de cursus preverbale logopedie en de cursus communicatieve taaltherapie voor kinderen die niet of nauwelijks spreken gevolgd. Deze kennis pas ik dagelijks toe in mijn behandelingen.  Naast het werk op de praktijk heb ik ook nog een baan bij een peutercommunicatiegroep van Kentalis. De combinatie van werken in de praktijk en werken in kleine groepjes met kinderen met een taalontwikkelingsstoornis vind ik heel fijn.

Overige Partners

Kinderfysiotherapie Amsterdam
Kinderlogopedie Amsterdam en Kinderfysiotherapie Amsterdam zijn gevestigd in hetzelfde pand en werken nauw samen. Voor meer informatie ga naar www.kinderfysiotherapieamsterdam.nl