Team

 

Wopke van Akkeren

Met ruim 33 jaar ervaring geniet ik nog steeds van het geven van logopedische behandeling aan kinderen en het begeleiden van ouders in het stimuleren van de communicatieve ontwikkeling van hun kinderen. Na 25 jaar mede-eigenaar te zijn geweest van een grote praktijk besloot ik in 2016 terug te willen gaan naar de basis van het vak: het behandelen van baby’s en kinderen met diverse logopedische problematiek. Nu werk ik met plezier op de praktijk in Amsterdam-Zuid en daarnaast geef ik behandeling bij de baby’s en kinderen thuis, op indicatie van de verwijzer. Mijn specialisaties:

*preverbale logopedie bij kinderen met voedingsproblemen met diverse oorzaken, zoals reflux, hartafwijking, chromosomale afwijking en cerebrale parese (zie uitleg voedingsproblemen)

*communicatie ontwikkeling stimuleren bij kinderen met down syndroom

*behandeling van kinderen met ontwikkelingsachterstand  ten gevolge van diverse chromosomale afwijkingen, zoals 22q11, Prader-Willi, Pierre Robin of zonder aanwijsbare oorzaak

*schisisbehandeling bij kinderen

*prompttherapie bij kinderen met ernstige articulatiestoornissen

*sensorische integratie therapie bij kinderen met een stoornis in de prikkelverwerking, gericht op het verbeteren van taal en spraak

*ouderbegeleiding van kinderen met ernstige communicatieve problemen

Verder geef ik gebarenworkshops aan ouders, scholen, of leidsters van dagverblijven

Daarnaast geef ik les aan logopedisten, die zich verder willen verdiepen in het behandelen van kinderen met downsyndroom.

Ik ben ingeschreven in het Kwaliteitsregister paramedici en lid van de NVLF. Eveneens sta ik ingeschreven in het register preverbale logopedie van de NVLF.

Ik ben bereikbaar op 0654374935

wopke@kinderlogopedie-amsterdam.nl

 

Annelies Hes

Sinds februari 2019 ben ik, Annelies Hes, naar volle tevredenheid als ZZPer werkzaam voor Kinderlogopedie Amsterdam. Ik werk al ruim 35 jaar als Logopedist, met nog steeds evenveel passie voor de behandeling van jonge kinderen als toen ik in 1985 afstudeerde. Zelf ben ik moeder van een volwassen dochter en zoon.
Ik heb 31 jaar mijn eigen praktijk gehad in Amsterdam Nieuw West. Bij Kinderlogopedie Amsterdam wijd ik mij weer geheel aan de vakinhoud, en richt ik mij niet meer op praktijkvoering. Ik behandel (zeer) jonge kinderen van 0-6 jaar, met een vermoedelijke Taalontwikkelingsstoornis en (vermoeden van) een Autisme Spectrum Stoornis. Ik heb hiervoor verschillende opleidingen gedaan; zo ben ik behalve Logopedist ook Video Interactie Begeleider, Floorplayer, Sensorische Informatie Verwerkingstherapeut en trainer van het Hanen Ouderprogramma. Tevens ben ik preverbaal logopedist wat betekent dat ik kindjes van 0 tot 2,5 à 3 jaar met voedingsproblematiek behandel. Ik behandel heel jonge kindjes aan huis in het gezin, waarbij ik de ouders coach. Ik kijk holistisch naar kinderen en geef sinds 7 jaar wekelijks combibehandelingen samen met een Kinderfysiotherapeut. Verder verzorg ik het Hanen Ouderprogramma It Takes Two to Talk, aan ouders van kinderen met vertraagde taalontwikkeling met of zonder bijkomende stoornis of syndroom. Ik werk maandag t/m woensdag voor Kinderlogopedie Amsterdam. Op donderdag en vrijdag werk ik als doktersassistente in een huisartsenpraktijk. Werk waar ik ook zeer van geniet.

Ik ben bereikbaar op: 0648018176

annelies@kinderlogopedie-amsterdam.nl

This image has an empty alt attribute; its file name is Natasha.pngNatasha Pineda van ’t Hek

In 2021 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Groningen. Daarnaast heb ik daar ook mijn master neurolinguistiek afgerond. Sinds april 2021 werk ik met veel plezier bij kinderlogopedie Amsterdam, waar ik als allround logopedist kinderen behandel in de leeftijd van 2 tot 12. Plezier in communicatie staat in mijn behandeling voorop. Inmiddels heb ik ook de cursus preverbale logopedie en de cursus communicatieve taaltherapie voor kinderen die niet of nauwelijks spreken gevolgd. Deze kennis pas ik dagelijks toe in mijn behandelingen. 

Mijn werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag

Ik ben bereikbaar op: 0611350824

natasha@kinderlogopedie-amsterdam.nl

 
This image has an empty alt attribute; its file name is Patricia-e1581973590958.jpg

Patricia van Drecht

Ik ben in 1990 afgestudeerd aan de opleiding logopedie in Amsterdam. Vanaf 1990 heb ik samen met collega’s een logopediepraktijk gehad in Amsterdam  Nieuw-West waar wij voornamelijk jonge kinderen met spraak-/taalproblemen in behandeling hadden, die opgroeien in een meertalige omgeving. Na al die jaren wilde ik het wat rustiger aan gaan doen en ben ik gestopt als mede-eigenaar van de praktijk. Het werk met jonge kinderen met communicatieproblemen en hun ouders blijft echter te leuk om zomaar helemaal te stoppen. Sinds januari 2019 werk ik  bij Kinderlogopedie-Amsterdam. Mijn werkzaamheden bestaan vooral uit ondersteunende taken. Maar u kunt mij soms nog als behandelaar aantreffen.

 

Kinderfysiotherapie Amsterdam
Kinderlogopedie Amsterdam en Kinderfysiotherapie Amsterdam zijn gevestigd in hetzelfde pand en werken nauw samen. Voor meer informatie ga naar http://www.kinderfysiotherapieamsterdam.nl